Yumeiho terapija

Yumeiho je japanska manuelna terapija koja se bazira na teoriji težišta tela. Ako je težište na idealnom mestu čovek će biti zdrav, što znači da bi težina tela trebala da bude pojednako rasporedjena na obe noge Ukoliko je težište tela pomereno, telo se napinje, opterećuje vise jednu nogu, krivi kičmu i izaziva različite bolesti.

Nepravilno držanje tela dovodi do poremećaja ravnoteže celog tela. Ustvari, glavni uzrok poremećaja ravnoteže tela jeste pomeranje koštano-vezivno-mišićnih struktura karlične regije zbog čega jedna noga postaje prividno duža, a to povlači i nejednak stepen zategnutosti mišića u tom delu tela pa i u celom telu.
Ovaj disbalans ne utiče samo na statiku tela već se odražava i na funkcionisanje celog organizma, onemogućava pravilan rad unutrašnjih organa i može biti uzrok nastanka mnogih bolesti.

yumeiho-terapija

YUMEIHO terapija je kombinacija nameštanja i pritiskanja-gnječenja kostiju kukova. Dislokacija kosti kuka izaziva pomeranje zglobova, iskrivljenje kičme, lošu cirkulaciju. Kosti kuka su osnov, sa zglobovima kuka i pršljenovima kičme kao centrima i omekšavanje mišića, vezivnih tkiva, kao glavni cilj terapije je da normalizuje dislocirane kosti, odstrani napetost i ukočenost mišića i popravi pokretljivot zglobova.

Koje će se bolesti razviti zavisi na kojoj je strani dislokacija.

Levadislokacija može uzrokovati–mršavost, poremećaj u radu jetre, poremećaj funkcije organa za probavu, menstrualne bolove, neuredne menstruacije, bolesti mokraćne bešike
Desnadislokacija može uzrokovati—debljinu, zatvor, prehlade, srčane bolesti, dijabetes

Glavni cilj Yumeiho terapije je ispravljanje položaja karlične regije i pravilno postavljanje kičmenog stuba (ispravljanje držanja tela), otklanjanje bolova u ledjima i vratu.Yumeiho masažom ponovo se uspostavlja simetrija tela, ublažavaju ili uklanjaju bolovi u leđima i vratu, neki oblici glavobolja kao i bolovi vezani za kičmeni stub. Osim toga, pozitivno deluje i na brojne druge tegobe koje nastaju kao posledica poremećaja težišta tela, od prekomerne ili nedovoljne telesne težine do digestivnih, respiratornih i ginekoloških problema, bolesti srca i krvnih sudova.

Primenjuje se kod osoba koje imaju problem sa kičmom. Kod osoba koje, zbog prirode posla, provode dugo vremena u istom položaju, kod sportista radi opuštanja mišića,kod dece sa lošim držanjem, kod slabe cirkulacije.

  • lumbago
  • spondiloza
  • išialgija
  • mialgija
  • diskopatija
  • skoliotično držanje